Spread the love


Πρωτόγνωρες εικόνες από την αφρικανική σκόνη

Ο καιρός τρελάθηκε και μαζί του και οι πολίτες, που προσπαθούν να προσαρμοστούν με… τα τερτίπια του Μαρτίου. Την ώρα που στη Βόρεια Ελλάδα ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του – το πρωί μάλιστα χιόνισε στη Φλώρινα- στη Νότια Ελλάδα οι θερμοκρασίες θυμίζουν καλοκαίρι! Ωστόσο η θερμοκρασία, δεν είναι αυτή που έχει προκαλέσει προβλήματα στους πολίτες αλλά το «κοκτέιλ» δυνατού αέρα και αφρικανικής σκόνης, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μανιασμένος αέρας και φωτιές στην Κρήτη
Με μάσκες κυκλοφορούν πλέον οι κάτοικοι της Κρήτης, ενώ όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, από την αφρικανική σκόνη, «χάθηκε» ακόμα και Κούλες!

Σύμφωνα με το CretaLive, άνευ προηγουμένου είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη, με την αφρικανική σκόνη να έχει καταστήσει αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Οι ισχυροί νοτιάδες μάλιστα σημείωσαν ταχύτητες -ρεκόρ ,σήμερα το πρωί, οπότε και μετρήθηκαν, στις 05.27′ από τον σταθμό της Φινοκαλιάς στα 135,2 χλμ/ ώρα !

Σήμερα αναμένεται μάλιστα κορύφωση στην συγκέντρωση της αφρικάνικη σκόνης, η οποία ευθύνεται για τη θολή ατμόσφαιρα και επομένως για την μείωση της ορατότητας.

 



Spread the love