Spread the love


Έκλεισε τα 18 και άρχισαν οι αποκαλύψεις που προκαλούν σάλο

Μία σύγχρονη Σταχτοπούτα που έμεινε ορφανή εξεταζόταν ως μάρτυρας χθες (04-06-2018) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Λάρισα για υπόθεση υπεξαίρεσης. Η κοπέλα, η οποία είναι σήμερα 22 ετών, μιλούσε στο δικαστήριο για τις οικονομικές δυσκολίες που είχε μέχρι και την ενηλικίωσή της. Η θείας της είχε αναλάβει την επιμέλειά της και τη μεγάλωνε με αγάπη από το υστέρημά της, ενώ η ανήλικη είχε περιουσία 350.000 ευρώ.

Ο αδερφός της μητέρας της, ένας 73χρονος Βολιώτης, είχε αναλάβει με δικαστική απόφαση τη διαχείριση της περιουσίας το 2007, που η κοπέλα ορφάνεψε και πάλι, όμως στο δικαστήριο δεν μπορούσε να αιτιολογήσει την απώλεια 82.000 ευρώ. Όλα αυτά τα χρόνια ευτυχώς το κορίτσι είχε την υποστήριξη της υπόλοιπης οικογένειας και στο δικαστήριο δεν «κρύφτηκε» ο ισχυρός δεσμός.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έκρινε ένοχο τον θείο της 22χρονης για την υπεξαίρεση και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου. Ο αδερφός του θείου της κοπέλας, που κατηγορούνταν για συνέργεια στην υπεξαίρεση, κρίθηκε αθώος.

Στο δικαστήριο ξεδιπλώθηκαν όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης. Ο 73χρονος υποστήριζε ότι όχι μόνο δεν υπεξαίρεσε τα χρήματα, αλλά ζημιώθηκε βάζοντας δικά του προκειμένου να συντηρήσει την περιουσία της ανήλικης. Εντούτοις, δεν κατάφερε να πείσει το δικαστήριο.

Όλα άρχισαν να ξεδιπλώνονται όταν η 22χρονη άρχισε να ενηλικιώνεται. Τότε κλήθηκε και ο θείος να αποδείξει τι απέγινε η μεγάλη περιουσία. Ο 73χρονος φέρεται να μην μπορούσε να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία. Στη λογοδοσία του δεν μπορούσε να αποδείξει τις δαπάνες 90.000 ευρώ τις οποίες είχε κάνει.

Ισχυρίστηκε ότι πλήρωσε χρήματα σε εργολάβο για την αγορά ενός διαμερίσματος, όμως ο εργολάβος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και φέρεται να κατέθεσε ότι τα χρήματα για την αγορά τα είχε πάρει από τη μητέρα της κοπέλας και όχι από τον θείο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για την υπεξαίρεση ποσού 82.000 ευρώ (σε λογαριασμό του υπήρχαν 8.000 ευρώ) και τον καταδίκασε με την επισήμανση του προέδρου να επιστρέψει πίσω όλα τα λεφτά.

 



Spread the love