Το όνομα ομογενούς που υπηρέτησε για πάνω από 30 χρόνια στον Δήμο Parramatta του Σίδνεϊ, δόθηκε τιμητικά σε δημοτικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Πρόκειται για τον κ. Σωτήρη Τάτση, ο οποίος είχε προσληφθεί ως μέλος του υποστηρικτικού προσωπικού του Δήμου και εργάστηκε με περισσότερους από είκοσι δημάρχους, δημοτικά συμβούλια, γενικούς διευθυντές και άλλους υπαλλήλους.

Ο κ. Τάτσης σημειώνει, σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ της Αυστραλίας όπου έδωσε συνέντευξη, ότι με δική του προτροπή, ο Δήμος άρχισε να τιμά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πριν από 25 χρόνια περίπου και, επιπλέον, ο ίδιος είχε διοργανώσει μεγάλη εκδήλωση έξω από την οικία του στο ίδιο προάστιο όταν πέρασε απ’ έξω το 2000 η Ολυμπιακή Φλόγα.


Ο κ. Τάτσης δηλώνει φλογερός πατριώτης, που αγαπά το ίδιο την Ελλάδα και την Αυστραλία και νιώθει υπερήφανος που η πολύχρονη υπηρεσία του στο Δήμο αναγνωρίστηκε με αυτό τον τρόπο. Ο κ. Τάτσης ήρθε στην Αυστραλία το 1960 και κατάγεται από την Ήπειρο, όπως άλλωστε και ο μεγαλύτερος αριθμός των Ελλήνων που ζουν σ’ αυτήn την περιοχή.