Ο Γιώργος Αθανασόπουλος είναι ένας από τους ομογενείς ήρωες, αφού μετά από τέσσερις πολέμους, κατεβαίνει και στην πολιτική.
Για δεκατρία συναπτά έτη υπηρέτησε τον Αμερικανικό Στρατό και πήγε τέσσερις φορές στο Ιράκ και συμμετείχε στην Επιχείρηση για την Ελευθερία.
Προ οκτώ μηνών και συγκεκριμένα στις 26 Φεβρουαρίου λόγω υγείας αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Ταγματάρχη και αντί να παραμείνει στο σπίτι με την σύζυγό του Ασλι και τα δίδυμα, Λουκ και Γιάννη, επέλεξε να ξεκινήσει έναν νέο αγώνα.
Εθεσε υποψηφιότητα για την 7η εκλογική περιφέρεια του Κολοράντο και στις προκριματικές εκλογές κέρδισε τo 84% των ψήφων και το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ως υποψήφιου ομοσπονδιακού βουλευτή του Κολοράντο.
Η ολόθερμη υποστήριξη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τού παρείχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και με την ψήφο του συνέβαλε στη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.
Η απόφασή του να κατέβει στον πολιτικό στίβο δεν ήταν τυχαία, αλλά συνέπεια της κατάστασης που επικρατεί στην Ουάσιγκτον σχετικά με τα δικαιώματα και τις υπηρεσίες στους βετεράνους του πολέμου και στις οικογένειές τους.
Ο Γιώργος Αθανασόπουλος, όπως είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στον «Εθνικό Κήρυκα», είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνει στον εκλογικό στίβο και η προεκλογική περίοδος τού έδωσε τη δυνατότητα να προβάλει τα ουσιαστικά ζητήματα που απασχολούν την 7η εκλογική περιφέρεια και κατ’ επέκταση του Κολοράντο.
Οι εμπειρίες του από τα πεδία του πολέμου στο Ιράκ, καθώς επίσης από την πρόσφατη επίσκεψη στην Αίγυπτο και οι συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε με τις οικογένειες των αποκεφαλισμένων χριστιανών τον έκαναν να συνειδητοποιήσει την εν εξελίξει γενοκτονία εις βάρος των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή.
Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης του Ντένβερ κάλυψαν την επίσκεψή του τον Ιούλιο στην Αίγυπτο και μάλιστα εξήραν την πρωτοβουλία του να συνεργαστεί με τους θρησκευτικούς ηγέτες του Κολοράντο και να απευθύνουν από κοινού έκκληση προς την Αμερική και τη διεθνή κοινότητα να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και η γενοκτονία εις βάρος των χριστιανών.
Ο κ. Αθανασόπουλος, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», υπογράμμισε ότι το θέμα της αναγνώρισης των γενοκτονιών είναι μείζον και τόνισε ότι οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Ο ομογενής ακόμη και μετά τις αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ δεν ακολούθησε το παράδειγμα του Πολ Ράιαν και των άλλων μελών του Κογκρέσου και δεν ήρε την υποστήριξή του στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο.
Μάλιστα, τόνισε ότι το κατεστημένο στην Ουάσιγκτον δεν μπορεί να αλλάξει με αυτούς που το δημιούργησαν, αλλά με αουτσάιντερ όπως ο ίδιος και ο Τραμπ.
Ερωτηθείς για την υποστήριξη της Ομογένειας, ανέφερε ότι η AHEPA και οι άλλες οργανώσεις του Ντένβερ υποστήριξαν την υποψηφιότητά του, αλλά στην 7η εκλογική περιφέρεια διαμένουν πάρα πολύ λίγοι ομογενείς.
Οικογένεια ηρώων
Ο Γιώργος Αθανασόπουλος δεν είναι ο μόνος ήρωας της οικογένειας, διότι και τα δύο άλλα αδέλφια του, ο Χριστόφορος και ο Αλέξης, υπηρετούν τον Αμερικανικό Στρατό. Και είναι αν όχι ο μόνος ένας από τους ελάχιστους υποψηφίους που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να συμμετέχεις στα πεδία των μαχών και να επιστρέφεις μπαρουτοκαπνισμένος για να δεις τους γονείς, την σύζυγο και τα παιδιά. (Στην κάτω φωτογραφία, φαίνονται από αριστερά οι Αλέξανδρος, Γιάννης, Γιώργος με τον γιο του Λούκ και Χριστόφορος με τον ανιψιό του Γιάννη Αθανασόπουλο).
Ο Γιώργος αποφοίτησε το 2002 από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο με πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και τρεις μέρες μετά την αποφοίτησή του εντάχτηκε στον Αμερικανικό Στρατό και για 13,5 χρόνια πολέμησε στο Ιράκ.
Το 2009 παντρεύτηκε την φίλη και συμμαθήτριά του Ασλι με την οποία προ πέντε ετών έφεραν στον κόσμο δίδυμα αγόρια, τον Λουκ και τον Γιάννη. Αυτές και μόνο οι λεπτομέρειες αρκούν για να αντιληφθεί κανείς τις δυσκολίες που πέρασε όταν βρισκόταν στα πεδία των μαχών στο Ιράκ.
Ο Γιώργος αν και ανήκει στη δεύτερη γενιά των Ελληνοαμερικανών, εν τούτοις ομιλεί άπταιστα την ελληνική γλώσσα και το αποδίδει στον πατέρα του Γιάννη Αθανασόπουλο και στην αείμνηστη γιαγιά του, Γιαννούλα, η οποία μεγάλωσε τον ίδιο και τα άλλα πέντε αδέλφια του, την Ιωάννα, την Αρετή, τον Χριστόφορο, τον Αλέξη και την Χριστίνα με την αγάπη για την Ελλάδα και την υπερηφάνεια για τον πολιτισμό μας.
«Οι γονείς μου εργάζονταν νυχθημερόν στα εστιατόρια και εμάς μας μεγάλωσε η γιαγιά μου και στο σπίτι μιλούσαμε πάντα ελληνικά. Τώρα δυσκολεύομαι λιγάκι, γιατί τα 13 χρόνια που ήμουν στον Στρατό δεν είχα καμιά επαφή με την ελληνική γλώσσα», επεσήμανε ο Γιώργος Αθανασόπουλος.
Ο πατέρας του Γιάννης Αθανασόπουλος γεννήθηκε στην ορεινή Παρνασσίδα και συγκεκριμένα στο χωριό Πύρα και μεγάλωσε στη Λαμία. Το 1970 αποφάσισε να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη στην Αμερική.
Αρχικά πήγε στο Τορόντο και το 1974 εγκαταστάθηκε στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν. Δύο χρόνια αργότερα μετακόμισε στο Ντένβερ του Κολοράντο, διότι το ανάγλυφο του εδάφους και το κλίμα είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον τόπο που γεννήθηκε.
Εκεί γνώρισε την εκλεκτή της καρδιάς του, την ιρλανδικής καταγωγής Μορίν και ασχολήθηκε με τα εστιατόρια στο κέντρο του Ντένβερ. Ο Γιάννης έκανε τον πολιτικό γάμο στο Ντένβερ και επέλεξε την Ελλάδα για τον θρησκευτικό Χορό του Ησαϊα. Ο Γιάννης και η Μορίν διαμένουν στο Wheat Ridge του Κολοράντο, όπου μεγάλωσαν τα έξι παιδιά τους και επένδυσαν όσο ελάχιστοι άλλοι στην παιδεία των παιδιών τους.
Τα τρία αγόρια μετά το Πανεπιστήμιο αποφάσισαν να υπηρετήσουν τον Αμερικανικό Στρατό, ο Γιώργος στο πεζικό, ο Χριστόφορος είναι διοικητής σε μονάδα ελικοπτέρων στη Νότια Κορέα και ο Αλέξης αυτό το διάστημα βρίσκεται στην αμερικανική βάση στη Γερμανία και τον ερχόμενο μήνα θα επιστρέψει να σπουδάσει Ιατρική. Και τα τρία κορίτσια, η Ιωάννα, η Αρετή και η Χριστίνα έχουν ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές τους σπουδές.
Από το ekirikas.com