Spread the love


Η βρετανική εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε τη λίστα με τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο Συνολικά παρουσιάζονται 20 εκ των οποίων 3 ελληνικές παραλίες.

 

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε τη λίστα με τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο Συνολικά παρουσιάζονται 20 εκ των οποίων 3 ελληνικές παραλίες. Οι παραλίες ξεχωρίζουν για την πολυτέλεια, την απομόνωση, τη διασκέδαση ή τα θαλάσσια σπορ που προσφέρουν. Φυσικά και οι 20 είναι πανέμορφες.

Δείτε ποιες παραλίες ξεχώρισαν:

1.Καλύτερη για την πολυτέλεια: Σεϊχέλες

ελληνικές παραλίες

2.Πιο οικονομική: Algarve, Πορτογαλία

ελληνικές παραλίες

3.Καλύτερη για θαλάσσια σπορ: Άγιος Ιωάννης, Λευκάδα

Δίπλα στην πόλη της Λευκάδας βρίσκεται η παραλία του Αγίου Ιωάννη. Στην παραλία που είναι πανέμορφη με γαλαζοπράσινα νερά, θα δείτε και πολλούς ανεμόμυλους -που πια δεν λειτουργούν- καθώς φυσάνε πολύ συχνά ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Τα τελευταία χρόνια στη παραλία του Αγίου Ιωάννη διοργανώνονται πρωταθλήματα Kitesurfing με αποτέλεσμα η παραλία να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα αθλήματα. Παλιότερα ήταν δημοφιλές μόνο το τμήμα στο αριστερό πλευρό της παραλίας. Σήμερα οι παραλίες στην λεγόμενη Γύρα της Λευκάδας έχουν αυτονομηθεί κάπως και έτσι θα τις παρουσιάσουμε αναλυτικά την κάθε μία.

Γιατί την περιοχή που λέγαμε παλιά Άη Γιάννη, τώρα την ονομάζουμε παραλια Άη Γιάννη, την συνέχεια της παραλία Μύλοι, μετά παραλία της Γύρας και έχει και συνέχεια. Μιας και έχουν ανοίξει beach bar και πιο κει και έχουν ξαπλώστρες στην παραλία, οπότε κάπως πρέπει να το πούμε και εκείνo το τμήμα της παραλίας και ούτω κάθεξης. Στην ουσία από τους πρόποδες της μεγάλης Ράχης που βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη μέχρι την Γυράπετρα που κάνει μια γλώσσα η Γύρα είναι η ίδια παραλία. Ενώ στην συνέχεια της από εκεί που στρίβει μέχρι την παραλία που λέγεται του Κάστρου και είναι δίπλα σε ένα παλιό εγκαταλελειμένο κτήριο, πάλι μια παραλία συνεχόμενη είναι. Πανοραμική θέα όλης αυτής της περιοχής και της πόλης της Λευκάδας έχετε από την πίσω πλευρά στο μοναστήρι της Παναγίας την Φανερωμένης.

ελληνικές παραλίες

4.Καλύτερη για να ατενίζετε: Nevis, Καραϊβική

ελληνικές παραλίες

5.Καλύτερη για διασκέδαση: Μύκονος

Η Μύκονος βρίσκεται στο βορειοανατολικό σημείο των Κυκλάδων και απέχει 94 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά και 71 από τη Ραφήνα. Πολύ κοντά στην Μύκονο είναι η Δήλος και η Ρήνεια, δύο επισκέψιμα νησιά με αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η έκτασή της ανέρχεται σε 88 km ², ενώ η παράκτια γραμμή φθάνει τα 88,7 χλμ. Αν και δεν υπάρχουν βουνά εδώ, το νησί δεν είναι επίπεδο και έχει βραχώδεις κορυφές, με την ψηλότερη του Προφήτη Ηλία Βουρνιώτη σε υψόμετρο 372 μέτρα. Φτάνει όμως με τους αριθμούς! Η Μύκονος είναι ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός, γνωστή για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της και την έντονη νυχτερινή ζωή της. Η ομορφιά του νησιού είναι ένας συνδυασμός από τα κάτασπρα σπίτια, τα στενά δρομάκια, τις εκκλησίες, τους ανεμόμυλους, το γαλάζιο του ουρανού, τον ζεστό ήλιο και τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας. Η Μύκονος είναι επίσης ένα θέρετρο των διασημοτήτων με μια λάμψη που αγγίζει όλους τους επισκέπτες. Γιατί όχι και εσάς;

Πρόκειται για ένα από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και με καλό λόγο! Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε σε αυτό το όμορφο ελληνικό νησί και πολλά μέρη για να επισκεφτείτε! Αν αυτό που ψάχνετε είναι να χαλαρώσετε, είναι το σωστό μέρος. Όχι; Προτιμάτε να διασκεδάζεται όλη μέρα; Η Μύκονος είναι επίσης το ιδανικό μέρος. Χορέψτε μέχρι να … πονέσουν τα πόδια σας, ξεκουραστείτε και στη συνέχεια ξεκινήστε πάλι το clubbing! Η Μύκονος ωστόσο, δεν είναι μόνο η ατελείωτη διασκέδαση, είναι επίσης και η φιλοξενία των ανθρώπων της, το παρελθόν που συναντά το παρόν, οι χρυσές ανταύγιες στα μαλλιά σας, η γεύση μιας παραδοσιακής τοπικής λιχουδιάς, μια φωτογραφία που θυμίζει τις τέλειες διακοπές, αλλά πάνω απ ‘όλα, είναι ένα κομμάτι της καρδιάς σας που έχει μείνει πίσω και επιθυμεί να επιστρέψει! Ξανά και ξανά … Άλλωστε, δεν είναι δύσκολο να ερωτευτεί κάποιος τη Μύκονο και η αγάπη αυτή θα κρατήσει για πάντα!

ελληνικές παραλίες

6.Καλύτερη για απομόνωση: Μινόρκα

ελληνικές παραλίες

7.Καλύτερη για σέρφινγκ: Lanzarote

ελληνικές παραλίες

8.Καλύτερη για να βρείτε το Ζεν σας: Ίμπιζα

ελληνικές παραλίες

9.Καλύτερη για μικρά παιδιά: Μαγιόρκα

ελληνικές παραλίες

10.Καλύτερη για τους λάτρεις του πολιτισμού: Σικελία

ελληνικές παραλίες

11.Καλύτερη για τους λάτρεις του φαγητού: Porquerolles, Γαλλία

 

ελληνικές παραλίες

 

12.Καλύτερη για εξερευνητές: Dorset

ελληνικές παραλίες

13.Καλύτερη για ηλιοθεραπεία: Κρήτη

«Όποιος πατήσει στο νησί τούτο νιώθει μυστηριώδη δύναμη, ζεστή, αγαθή να διακλαδίζεται στις φλέβες του, και τη ψυχή του να μεγαλώνει», γράφει ο Νίκος Καζαντζάκης, ο σπουδαίος Κρητικός συγγραφέας, στο βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο». Στη νότια πλευρά του Αιγαίου, ένα νησί μυστηριώδες, ζεστό, αγνό, γενναιόδωρο κλείνει μέσα του ολόκληρη την «ψυχή» της Ελλάδας. Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος, Ελούντα, Ιεράπετρα, Μάλια, Χερσόνησος, Σητεία, Σφακιά: ένα νησί, πολλαπλοί προορισμοί, χιλιάδες εικόνες. Η Κρήτη έχει τον τρόπο να μαγεύει κάθε επισκέπτη. Να σαγηνεύει και να αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις με το εντυπωσιακό και μεγαλειώδες τοπίο της, αλλά και με το πνεύμα, την ιστορία και τους ανθρώπους της.

Οι πιο σαγηνευτικές παραλίες της Κρήτης
Οι φωτογραφίες από την παραλία Μπάλο του  νομού Χανίων πρωταγωνιστούν στους τουριστικούς οδηγούς για την Κρήτη, ενώ τα Φαλάσαρνα θεωρούνται από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Το εξωτικό Ελαφονήσι είναι πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Η μεγαλύτερη παραλία της Κρήτης βρίσκεται έξω από το Ρέθυμνο με μήκος 12χλμ. Η Επισκοπή και ο Πετρές έχουν φανατικό νεανικό κοινό. Στον νότο ξεχωρίζουν η εξωτική παραλία Πρέβελη, του Πλακιά, ο Άγιος Παύλος με τους θεόρατους αμμόλοφους, οι Λίγκρες, η Τριόπετρα. Στον νομό Ηρακλείου διάσημα στους νέους όλου του κόσμου είναι τα Μάλια και η Χερσόνησος. Ατέλειωτα χιλιόμετρα παραλιών με άμμο τριγυρίζουν την Ιεράπετρα, στον νομό Λασιθίου. Διάσημη είναι η παραλία στο Βάι με το εξωτικό φοινικόδασος, οι παραλίες στην Ελούντα και γύρω από τον Άγιο Νικόλαο.

ελληνικές παραλίες

14.Καλύτερη για να θαυμάσετε τα ζώα: Νότιος Αφρική

ελληνικές παραλίες

15.Καλύτερη για ψάρεμα και ιστιοπλοΐα: Φλόριντα

ελληνικές παραλίες

16.Καλύτερη για ήλιο, θάλασσα και καράτε: Ιαπωνία

ελληνικές παραλίες

17.Καλύτερη για καταδύσεις: Anguilla

ελληνικές παραλίες

18.Καλύτερη για τους νοσταλγούς του ρετρό: Κούβα

ελληνικές παραλίες

19.Καλύτερη για μήνα του μέλιτος: Bora Bora

ελληνικές παραλίες

20.Καλύτερα τοπία: Μεξικό

ελληνικές παραλίες

Δείτε και άλλα θέματα με ελληνικές παραλίες στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ+VIDEO)

 



Spread the love