Spread the love


Νέο πρόβλημα το οποίο πλήττει τη δημόσια εικόνα της αντιμετωπίζει η αμερικανική αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ Delta αφού μια οικογένεια ισχυρίστηκε ότι την έδιωξαν από πτήση από το Μάουι προς το Λος Άντζελες επειδή αρνήθηκε να αφήσει το παιδικό κάθισμα του δίχρονου παιδιού της.

Νέο πρόβλημα το οποίο πλήττει τη δημόσια εικόνα της αντιμετωπίζει η αμερικανική αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ Delta αφού μια οικογένεια ισχυρίστηκε ότι την έδιωξαν από πτήση από το Μάουι προς το Λος Άντζελες επειδή αρνήθηκε να αφήσει το παιδικό κάθισμα του δίχρονου παιδιού της.

«Αυτό είναι ομοσπονδιακό αδίκημα και εσύ και η σύζυγός σου θα πάτε φυλακή και τα παιδιά σας θα πάνε σε αναδόχους», ακούγεται ένα μέλος του πληρώματος να λέει στην οικογένεια.

Το περιστατικό συνέβη στις 23 Απριλίου αλλά έγινε γνωστό πρόσφατα και αφού ανέβηκε στο YouTube όπου συγκεντρώνει πάνω από δύο εκατομμύρια views. Από την πλευρά της η Delta δήλωσε ότι «λυπάται για την ατυχή εμπειρία και θα αποζημιώσει την οικογένεια.

Δείτε το site της Delta

Στο βίντεο διάρκειας 8 λεπτών, ο Μπράιαν Σίαρ υποστηρίζει ότι έχει πληρώσει για τη θέση, ενώ τα μέλη του πληρώματος προσπαθούν να τον πείσουν να την εγκαταλείψει. Σύμφωνα πάντως με τον Σίαρ, τον πατέρα της οικογένειας, η πτήση είχε υπεράριθμες κρατήσεις.


Όπως υποστηρίζει είχε κάνει αρχικά την κράτηση για τον μεγαλύτερο γιο του για να σιγουρευτεί ότι τα μεγαλύτερα παιδιά του θα διασφαλίσουν θέση, ωστόσο ταξίδεψε με προηγούμενη πτήση.

Άλλο μέλος του πληρώματος είπε στον πατέρα ότι η θέση ανήκει στον άλλο του γιο και ότι το μικρό παιδί δεν μπορούσε να καθίσει εκεί.

Όπως αναφέρει το BBC, ο δίχρονος γιος της οικογένειας καθόταν σε παιδικό κάθισμα, για το οποίο μέλη του προσωπικού αργότερα ισχυρίστηκαν ότι απαγορεύτηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς της αρμόδιας ομοσπονδίας (FAA) και ότι το παιδί θα πρέπει να καθίσει στην αγκαλιά ενός ενήλικα.

Αυτό όμως δεν ισχύει γιατί τόσο η Delta όσο και η αρμόδια ομοσπονδία παροτρύνουν τους γονείς να τοποθετούν τα παιδιά τους σε εγκεκριμένο παιδικό κάθισμα ασφαλείας.

Στη συνέχεια πάντως τα μέλη του προσωπικού συνέχισαν να απειλούν την οικογένεια ότι το αεροπλάνο δεν πρόκειται να πάει πουθενά αν δεν κάνουν αυτό που τους ζητούν.

Μετά την έντονη διαμάχη, ο πατέρας δέχτηκε να πάρει το δίχρονο παιδί του στην αγκαλιά του, μέλος του πληρώματος όμως του είπε ότι θα απομακρυνθούν επειδή το πήγαν πολύ μακριά. Όταν ο πατέρας τους είπε ότι δεν υπάρχει πουθενά να πάνε με την σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά και ότι δεν υπάρχει άλλη πτήση, το μέλος του πληρώματος ακούγεται να απαντά «είστε μόνοι σας».

Τελικά η οικογένεια κατέβηκε και σύμφωνα με τον Σίαρ τις θέσεις τους πήραν άλλα τέσσερα άτομα.

«Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η πτήση είχε υπεράριθμες κρατήσεις» δήλωσε ο πατέρας μιλώντας στο CBS, ενώ σε συνέντευξή της στο NBC News η σύζυγός του τόνισε πόσο φοβερό είναι να απειλούν μία μητέρα ότι θα της πάρουν τα παιδιά.

Σε ανακοίνωσή της η Delta εξέφρασε τη λύπη της για τη δυσάρεστη εμπειρία που βίωσε η οικογένεια και τόνισε ότι θα της επιστρέψει τα χρήματα και θα της παράσχει πρόσθετη αποζημίωση.

 

 

 



Spread the love