Spread the love


Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έδωσε ομιλία με νόημα, πολιτικά μηνύματα (το όραμά του για την κοινωνία του μέλλοντος) στους αποφοίτους του Χάρβαντ.

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έδωσε ομιλία με νόημα, πολιτικά μηνύματα (το όραμά του για την κοινωνία του μέλλοντος) στους αποφοίτους του Χάρβαντ

Μεταξύ άλλων είπε ότι οι άνθρωποι διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν πολλές δουλειές από τα μηχανήματα και τις αυτόματες εφαρμογές.

Ο ιδιοκτήτης της Facebook υπογράμμισε ότι πολλές τεχνολογίες -κάποιες εκ των οποίων αναπτύσσονται και χρησιμοποιούνται στην εταιρεία του- αλλάζουν την μορφή του κόσμου και θέτουν νέες δυσκολίες στον άνθρωπο.

«Είστε απόφοιτοι μιας πολύ κρίσιμης στιγμής. Όταν οι γονείς σας αποφοίτησαν, βρήκαν σκοπό μέσα απ’ την δουλειά τους, την εκκλησία και την κοινότητα. Αλλά σήμερα η τεχνολογία και η αυτοματοποίηση έχουν αρχίσει σταδιακά να εξαφανίζουν πολλές δουλειές. Όπως επίσης έχουν μειώσει και τα μέλη των διάφορων κοινοτήτων» είπε ο ιδρυτής της Facebook και πρόσθεσε πως «πολλοί άνθρωποι νοιώθουν αποκομμένοι και δυστυχείς και προσπαθούν κάπως να καλύψουν το κενό».

Πολλά από αυτά που είπε ο Ζούκενμπεργκ είναι γραμμένα και στο μανιφέστο που εξέδωσε νωρίτερα μέσα στην χρονιά, στο οποίο έλεγε ότι βλέπει το Facebook σαν μια αποστολή που θα εγκαθιδρύσει νέες μορφές «κοινωνικών υποδομών».

Δείτε τον Μάρκ Ζουγκεμπεργκ στο Facebook, το Twitter και το Instagram

«Δεν είμαι εδώ να σας πω, όπως όλοι, να βρείτε τον σκοπό στην ζωή σας. Είμαστε millennials και θα προσπαθήσουμε να τον βρούμε ενστικτωδώς. Όμως, είμαι εδώ να σας πω ότι το να βρει κανείς τον σκοπό του δεν είναι αρκετό».

«Η κοινωνία θα δει δεκάδες εκατομμύρια δουλειές να αντικαθιστώνται από αυτόματες εφαρμογές όπως τα αυτοκίνητα που οδηγούνται μόνα τους». Ο Ζούκενμπεργκ κάλεσε τους νέους ανθρώπους να δουλέψουν πάνω σε μεγάλα και δημόσια έργα προκειμένου να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Ωστόσο, δεν ξεκαθάρισε τι έργα είχε ακριβώς στο μυαλό του.

Πάντως, επεσήμανε πως μια διαφορά έγκεται στο γεγονός ότι ενώ παλαιότερα οι άνθρωποι αισθανόντουσαν μέλη ενός κράτους, οι millenials αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους περισσότερο ως πολίτες του κόσμου.

«Για να διατηρήσουμε την κοινωνία μας σε ανοδική τροχιά πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση γενεών- όχι μόνο να δημιουργήσουμε νέες δουλειές αλλά και μια ανανεωμένη αίσθηση σκοπού. Τι περιμένουμε; Είναι η ώρα για την γενιά μας να ορίσει το δημόσιο γίγνεσθαι. Να κάνει μεγάλα πράγματα, όχι μόνο για την δημιουργία ανάπτυξης, αλλά και για τη δημιουργία σκοπού».

 



Spread the love