Spread the love


Σε απόγνωση βρίσκονται συγγενείς και φίλοι των ενοίκων του πύργου Γκρένφελ στο Λονδίνο, οι οποίοι αγνοούνται ακόμα, περισσότερες από 24 ώρες μετά το ξέσπασμα της φωτιάς που κόστισε τη ζωή -μέχρι στιγμής- σε 17 ανθρώπους.

Σε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση οι άνθρωποι των αγνοούμενων που κατάφεραν να βγουν από τον πύργο στο Λονδίνο , αφού πρώτα έγιναν μάρτυρες του μεγέθους της φωτιάς. Σήμερα, πολλοί από αυτούς αναζητούν όχι μόνο μέλη των οικογένειών τους, αλλά και φίλους και γείτονες τους στο πολυόροφο κτίριο ανάμεσα στους οποίους είναι αρκετά μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι.

Ανάμεσα στα άτομα που αναζητούται στο Λονδίνο, μία οικογένεια με τρεις μικρές κόρες, τη Μίρνα, τη Φατίμα και τη Ζαίμπ. Δύο ακόμα μέλη της οικογένειας τους αγνοούνται ενώ οι συγγενείς τους ψάχνουν απεγνωσμένα τα σε νοσοκομεία.

Λονδίνο

Η Τζέσικα Ουρμπάνο, μόλις 12 ετών, αγνοείται επίσης. Σύμφωνα με την ξαδέρφη της, τελευταία φορά επικοινώνησε με τους γονείς της γύρω στις 1:39 τα ξημερώματα όταν τους τηλεφώνησε από μία έξοδο κινδύνου.

Λονδίνο

Δύο αδέρφια, η έφηβη Nurhuda El-Wahabi και ο 21χρονος αδερφός της Γιασίν, αγνοούνται επίσης.

Λονδίνο

Λονδίνο

Λίστα με ονόματα ονόματα αγννούμενων

Μέλος της επιτροπής του Lancaster West Estate όπου βρίσκεται ο πύργος Γγκρένφελ, δήλωσε στη Mirror ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν δημιουργήσει έναν κατάλογο ο οποίος ενδεχομένως αριθμεί μερικές εκατοντάδες αγνοούμενων. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν τα βρετανικά Μέσα περισσότεροι από 600 άνθρωποι ζούσαν στην πολυκατοικία.

Το μέλος της επιτροπής, γυναίκα που δεν αποκάλυψε το όνομά της είπε: «Μου είπαν ότι όποιος ήταν πάνω από τον 21ο όροφο δεν τα κατάφερε. Οι πυροσβέστες τους είπαν να μείνουν εκεί που ήταν. Έχουμε μία λίστα αγνοούμενων που είναι τόσο πολλοί, είναι πιθανό να είναι περισσότεροι από 50, πιθανώς εκατοντάδες. Αλλά ο οργανισμός που κάνει τη διαχείριση λέει ότι είναι πιθανό πολλοί από τους αγνοούμενους να βρίσκονται στα νοσοκομεία και να μην έχουν ελεγχθεί».

Ζητούσε βοήθεια μέσω snapchat

Η υπόθεση της Rania Ibrham, 30 ετών, γνωστή καθώς έστειλε βίντεο σε φιλικό της πρόσωπο μόλις ξέσπασε η φωτιά. Η γυναίκα ζούσε στον τελευταίο όροφο. Στη συνέχεια σε live βίντεο στο Facebook η 30χρονη γυναίκα κατέγραφε τις απέλπιδες προσπάθειες που κατέβαλε με τα δύο μικρά παιδιά της ηλικίας 3 και πέντε ετών να ξεφύγουν από τις φλόγες. Ο σύζυγός της ήταν σε διακοπές. Από την πυρκαγιά και μετά δεν έχει μάθει κανείς νέα τους.

Λονδίνο

Μια ολόκληρη οικογένεια αγνοείται

Ανάμεσα στους αγνοούμενους και μια ολόκληρη οικογένεια που ζούσε στον 21ο όροφο, ο Aziz El Wahabi, η σύζυγός του Fouzia και τα τρία τους παιδιά Nurhouda, 16, Yassin, 20, και Mehdi, 7.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με συγγενή τους είπαν ότι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν και ότι είχαν παγιδευτεί.

«Πες στην αδερφή σου ότι την αγαπάς»

Σε μία άλλη συγκλονιστική μαρτυρία στην Telegraph, ο Francis Dean περιγράφει την τελευταία επικοινωνία που είχε με την αδερφή του Zainab που ήταν μαζί με τον 2χρονο γιο της. «Η αδερφή μου τηλεφώνησε ότι έπιασε φωτιά ο πύργος. Της είπα να φύγει από τις σκάλες αλλά μου είπε ότι της είπαν να μείνει μέσα στο διαμέρισμα. Αυτό ήταν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (εννοεί χθες Τετάρτη) και δεν έχω ακούσει νέα της έκτοτε. Φοβάμαι τα χειρότερα», είπε και εξήγησε ότι ένας πυροσβέστης χρησιμοποίησε το κινητό του για να μιλήσει μαζί της. «Της είπε να παραμείνει ψύχραιμη και ότι πηγαίνουν να την πάρουν. Της έλεγε ξανά και ξανά. Αλλά μετά μου έδωσε το τηλέφωνο και μου είπε “πες της ότι την αγαπάς”. Ήξερα τότε ότι πρέπει να φοβάμαι για τα χειρότερα. Το τηλέφωνο έσβησε και δεν μπορούσα να της μιλήσω».

ΛονδίνοΤο δίχρονο παιδάκι που αγνοείται

ΛονδίνοΗ Zainab

Οι φωτογραφίες πολλών από τους αγνοούμενους

Λονδίνο

Λονδίνο

Λονδίνο

Λονδίνο

Λονδίνο

 



Spread the love