Spread the love


H Nigella Lawson, σεφ-σταρ, στη Βρετανία και όχι μόνο πασίγνωστη, γνωστή για την αγάπη της στην κρέμα γάλακτος εξόργισε τους Ιταλούς.

Γιατί; Γιατί έδωσε μια δική της συνταγή με καρμπονάρα που φυσικά περιείχε… κρέμα γάλακτος. Κάτι που ως γνωστό κάνει έξαλλους τους Ιταλούς.

@AP

Η συνταγή που πόσταρε στο Facebook η Nigela Lawson έχει ως εξής:

Υλικά:

  • 500 γραμμ. σπαγγέτι
  • 275 γραμμ. πανσέτα ή λουκάνικα, σε κύβους
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 60 ml λευκό κρασί ή βερμούτ
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 50 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • μαύρο πιπέρι
  • 60 ml. κρέμα γάλακτος
  • φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

  • Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες
  • Κόψτε την πανσέτα ή το λουκάνικο σε μικρούς κύβους. Αν η πανσέτα έχει πολύ λίπος αφαιρέστε το.
  • Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι.
  • Προσθέστε την πανσέτα ή το λουκάνικο.
  • Τσιγαρίστε τα μέχρι να γίνουν τραγανά.
  • Σβήστε με το λευκό κρασί ή το βερμούτ.
  • Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά, την παρμεζάνα την κρέμα γάλακτος και πιπέρι (όσο θέλετε).
  • Από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά κρατήστε μισή κούπα, 125 ml.
  • Στραγγίστε τα μακαρόνια.
  • Βάλτε ξανά στη φωτιά το τηγάνι στο οποίο έχετε την πανσέτα ή το λουκάνικο.
  • Προσθέστε τα ζυμαρικά.
  • Ανακατέψτε.
  • Αν χρειάζεται, προσθέστε από το νερό που έχετε κρατήσει.
  • Κατεβάστε τα ζυμαρικά από τη φωτιά και προσθέστε το μείγμα με το αβγό.
  • Ανακατέψτε με γρήγορες κινήσεις.
  • Προσθέστε πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  • Η καρμπονάρα σας είναι έτοιμη!

σεφ

Οι Ιταλοί, όμως έγιναν έξαλλοι:

  • Nigella είσαι μια υπέροχη γυναίκα αλλά οι συνταγές σου είναι ο «θάνατος» των ιταλικών συνταγών κυριολεκτικά! ΟΧΙ ΚΡΕΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ, ΜΟΝΟ ΑΒΓΑ.
  • Νομίζω ότι η κρέμα και το μοσχοκάρυδο δεν αποτελούν μέρος της αυθεντικής συνταγής για καρμπονάρα.
  • Πραγματικά σε εκτιμώ, αλλά… κρέμα, κρασί, μοσχοκάρυδο… Είναι μια άλλη συνταγή, δεν μπορείς να την αποκαλείς καρμπονάρα, σε καμία περίπτωση!
  • Λατρεύω την Nigella περισσότερο από κάθε άλλη βραβευμένη με Michelin σεφ. Εχω δοκιμάσει κάθε συνταγή της. Και αυτή επίσης. Είναι εκπληκτική, πραγματικά. Βαριά, αλά με εκπληκτική γεύση. Αλλά δεν είναι καρμπονάρα. Χρησιμοποιώντας το όνομα μιας γνωστής συνταγής αλλά προσαρμόζοντάς την στις προτιμήσεις σου δημιουργεί σύγχυση και λάθος προσδοκίες. Και ναι, εμείς παίρνουμε το φαγητό σοβαρά.

Η Νigella τους απάντησε λέγοντας ότι νιώθει ένοχη για τη χρήση της κρέμας γάλακτος αλλά εξηγεί ότι αυτή είναι η δική της συνταγή…

 



Spread the love