Spread the love


Ήρθε και έφερε τα πάνω-κάτω στον τρόπο που φορτίζουμε τις κινητές μας συσκευές. Ο λόγος για την ασύρματη φόρτιση από απόσταση, κάτι που πριν λίγα χρόνια ήταν στη σφαίρα της φαντασίας, σε λίγο χρονικό διάστημα θα διατίθεται στην αγορά.

Η ασύρματη φόρτιση συσκευών είναι μία τεχνολογία που συναντάμε ήδη στην αγορά της πληροφορικής και της τεχνολογίας, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα η βάση φόρτισης και η συσκευή πρέπει να έρθουν σε επαφή.

ασύρματη φόρτιση

Αυτό πρόκειται να αλλάξει, αφού η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) ενέκρινε τον πρώτο ασύρματο φορτιστή που θα παρέχει ενέργεια σε συμβατές συσκευές από απόσταση έως και 1 μέτρου.

ασύρματη φόρτιση

Η startup Energous ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα χρησιμοποιήσει για τη σχετική κατηγορία προϊόντων τον «WattUp Mid Fielder» πομπό της και το προϊόν που θα παρουσιάσει σύντομα θα μπορεί να φορτίσει χωρίς επαφή πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα, από κινητά και tablets, έως ακουστικά και πληκτρολόγια.

ασύρματη φόρτιση

Περισσότερα για το θέμα αναμένουμε στην έκθεση «CES 2018» που διεξάγεται από τις 9 έως και τις 12 Ιανουαρίου στο Las Vegas.

Δείτε τα σχετικά βίντεο που ακολουθούν:

 



Spread the love