Spread the love


Περαιτέρω διευκρινίσεις για της δηλώσεις του και το που στόχευε με αυτές, έκανε ο Γιάννης Σαββιδάκης στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη.

Μια μέρα μετά την οργισμένη παρέμβαση του στην εκπομπή «Τι Λέει;» που βάλθηκε να τον βγάλει ρατσιστή εις διπλούν, ο Γιάννης Σαββιδάκης θέλησε να διασαφηνίσει ακόμα περισσότερα τα λεγόμενα του για τους μετανάστες. Λεγόμενα που προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση και του «κόλλησαν μια ρετσινιά», μάλλον άδικα.

Η Ελεονώρα Μελέτη είχε καλεσμένο τον τραγουδιστή το βράδυ της Τρίτης στο Μετά Τα Μεσάνυχτα. Εκεί του έδωσε τη δυνατότητα να ακουστεί η οπτική του χωρίς να κοπεί κάτι, όπως έγινε στην εκπομπή που προβλήθηκαν οι πρώτες δηλώσεις.

Ο Γιάννης Σαββιδάκης προσπάθησε να υπεραμυνθεί της ανθρωπιστικής του ιδεολογίας και να εξηγήσει ότι δεν τα έβαλε με τους μετανάστες, ούτε θεωρεί πως του παίρνουν κάποιο δικαίωμα. Εκείνο που ήθελε να στηλιτεύσει αφορά σε τακτικές της πολιτείας.
«Η γιαγιά μου ήταν πρόσφυγας. Ο παππούς μου σκοτώθηκε στην Αλβανία. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν και έφτιαξαν μια χώρα. Αυτή τη χώρα την περιποιήθηκαν όλοι, φορολογήθηκαν όσο φορολογήθηκαν. Εγώ σχολίασα το σύστημα. Ανθρωπιστικά δεν έχω πρόβλημα. Δεν είπα ότι μου κλέβουν τα προνόμια αυτοί που ψάχνουν μια καλύτερη ζωή.

Είπα ότι υπάρχουν περιπτώσεις που ζητιούνται επιεικέστερα λιγότερα χαρτιά όπως για παράδειγμα σε σχολεία για τα εμβόλια. Για μένα είναι καταπληκτικό να βοηθάμε τους ξένους που έρχονται. Άλλο πράγμα καταγγέλλω και αυτό αφορά την φτωχοποιημένη Ελλάδα. Όχι μια Ελλάδα που ευημερεί.
Θέλω να πω ότι έχει στηθεί το σύστημα. Επαναλαμβάνω και λέω για το σύστημα, γιατί ανθρωπιστικά είμαι υπέρ. Δίναμε χρήματα σε έναν άνθρωπο από το Πακιστάν που στεκόταν στο φανάρι κάθε πρωί και μια μέρα αυτός ο άνθρωπος χτυπάει το τζάμι της γυναίκας μου και της λέει «Θέλω να σε ευχαριστήσω για όλο αυτό τον καιρό, γιατί εγώ θα φύγω. Μάζεψα κάποια χρήματα και θα γυρίσω πίσω στην πατρίδα». Και αφού αγκαλιάστηκαν, η γυναίκα μου πήγε λίγο πιο κάτω με το αμάξι της κι έκλαιγε επί πέντε λεπτά. Αυτός είναι ρατσισμός;

Όταν εγώ τα παιδιά μου τα μεγαλώνω με αυτόν τον τρόπο, είμαι ρατσιστής; Λοιπόν, δεν μπορεί ένα σχόλιο να κρίνεται με τόση αυστηρότητα και να στιγματιζόμαστε. Δεν μέμφομαι κανέναν. Η μομφή μου είναι κατά του προσποιητού. Εμείς αγαπάμε, αγκαλιάζουμε τους ανθρώπους που έχουν έρθει για μια καλύτερη ζωή και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα σε καμία διαφορετικότητα, σε κανένα επίπεδο»



Spread the love