Μαθητές του 27ου Δ.Σ. Βόλου έμαθαν τη νοηματική για να επικοινωνούν με τους συμμαθητές τους του 2ου Ειδικού Δ.Σ.
Μήνυμα για αγάπη, δημιουργία και συναίσθηση έστειλαν οι μαθητές του 2ου ειδικού δημοτικού σχολείου και του 27ου δημοτικού σχολείου Βόλου. Ανέβηκαν όλοι μαζί στη σκηνή στο Αχίλλειο και τραγούδησαν στη νοηματική γλώσσα για έναν καλύτερο κόσμο.
Η παρουσίαση των δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος Teachers 4 Europe, στο οποίο συμμετείχαν τα δύο σχολεία, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Αχίλλειο και συγκίνησε… Στο πλαίσιο προγράμματος – «Τι λέτε πάμε μαζί;» – συνεκπαίδευσης γενικής και ειδικής παιδείας, οι μαθητές της Ε1 τάξης του 27ου δημοτικού σχολείου Βόλου, έμαθαν να μιλούν στη νοηματική γλώσσα. Οχι μόνο ως δική τους δεξιότητα αλλά με στόχο να επικοινωνήσουν με τους συμμαθητές τους του ειδικού σχολείου Τ4. «Η διαδικασία εκμάθησης της νοηματικής ήταν πολύ ευχάριστη για τους μαθητές μας, καθώς όλες οι δράσεις έγιναν στη φύση», σχολίασε η εκπαιδευτικός του σχολείου, Ευτυχία Πλακαρού η οποία συνεργάστηκε με το συνάδελφό της της ειδικής αγωγής, Δημ. Αίσωπο. Χθες, κωφοί αλλά και αρτιμελείς μαθητές ανέβηκαν επί σκηνής όλοι μαζί και τραγούδησαν. Το τραγούδι τους μιλούσε για την αγάπη, για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Εστειλαν δε μήνυμα ελπίδας προς τους ενήλικες για μία καλύτερη κοινωνία από τη νέα γενιά παιδιών που θυμάται ξανά αξίες ξεχασμένες.
Εκτός από το τραγούδι, οι μαθητές των δύο σχολείων, δημιούργησαν και τη δική τους ταινία μικρού μήκους, επίσης στη νοηματική γλώσσα, η οποία θα εκπροσωπήσει τη Μαγνησία στο ψηφιακό βιβλίο που θα στείλει η Ελλάδα στην Ευρώπη.
Αναπαριστούν το έθιμο του πελαργού της Λιθουανίας. Η ταινία γυρίστηκε στο Ελικοδρόμιο. Σύμφωνα με το έθιμο, οι γονείς κρεμούν στα δέντρα δώρα και στολίδια για να έρθει ο πελαργός με το μωρό. «Επιλέχθηκε το συγκεκριμένο έθιμο για την απλότητά του. Μέσα από αυτό προσεγγίσαμε τα δικαιώματα κάθε παιδιού που γεννιέται είτε στην Ευρώπη, είτε στη Συρία, είτε στην Αμερική», σημείωσε η κ. Πλακαρού.
Από το taxydromos.gr