Spread the love


Μια δεκαήμερη γιορτή τέχνης και πολιτισμού θα εξελίσσεται από την Πέμπτη 4 έως και τις 14 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Πρόκειται για τον επιτυχημένο θεσμό πλέον με τίτλο «Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2018» και θέμα «Μάης του ’68. Πενήντα χρόνια μετά…», στο πλαίσιο του οποίου το κέντρο της Αθήνας θα γεμίσει με μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις, «tables rondes» και «rendez-vous sociaux», ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και παιχνίδια.

Με τη συμμετοχή άνω των 500 καλλιτεχνών, δημιουργών και ανθρώπων του πνεύματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το φεστιβάλ θα διεξαχθεί σε πολλά επιλεγμένα σημεία, από την πλατεία Ομονοίας μέχρι τους σταθμούς Λαρίσης και Πελοποννήσου, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Παύλο και την πλατεία Βικτωρίας.

Θεσμός πλέον το Φεστιβάλ με τίτλο «Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2018» και φετινό θέμα «Μάης του '68. Πενήντα χρόνια μετά...»

Θεσμός πλέον το Φεστιβάλ με τίτλο «Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2018» και φετινό θέμα «Μάης του ’68. Πενήντα χρόνια μετά…»

Πρόγραμμα Εορτασμού

Hotel Whyndham Grand Athens
( έναντι Πλατείας Καραΐσκάκη, Μεταξουργείο )
18:00 Έκθεση Αρχειακής Αφίσας από το Μάη του 68 ( εντός του ξενοδοχείου Wyndham Grand Athens ).
19:00 Χορωδία του Δήμου Αθηναίων ( εντός του ξενοδοχείου )
το ιστορικό μουσικό σύνολο της Αθήνας, σε διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

Πλατεία Καραΐσκάκη

19:30 Theatro Theama
Ξυλοπόδαροι ακροβάτες της ομάδας του Νίκου Μάκκα σε διαδραστικές περφόρμανς.
20:00 Athens Big Band
Η κορυφαία jazz ορχήστρα στην Ελλάδα στις μεγάλες επιτυχίες της jazz που αγαπήθηκαν στις μουσικές σκηνές του Chatelet τη δεκαετία του ’60 στο Παρίσι. Καλλιτεχνική επιμέλεια Σάμι Αμίρης.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις και εκπαιδευτικά προγράμματα Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Την ίδια μέρα ξεκινούν οι μουσικές εκδηλώσεις:

22:00 Scarlet Nights
Ακροβάτης, Ψαρρών 26 & Μαιζώνος, Μεταξουργείο
Τηλ. 2105230750 / Είσοδος: 6 ευρώ

Το σχήμα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2013, μετρώντας ήδη πολλές εμφανίσεις και συνεργασίες με αξιόλογους μουσικούς της εγχώριας jazz και όχι μόνο σκηνής. Μας ταξιδεύουν πίσω στην εποχή των Vocal Jazz, blues, swing, new orleans, σε ακουστική διάθεση με επιρροές από την Billie Holiday μέχρι τον Tom Waits και από τη Nina Simone και τον Nat King Cole μέχρι την Etta James, αλλά και με διασκευές σύγχρονων καλλιτεχνών του χώρου.

Δώρα Τσίγκα: φωνή, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος: πιάνο, Σωτήρης Πέπελας: τρομπέτα

22:00 Manouchedrome Trio feat. Alina Sapranidou
BeeRaki, Ψηλορείτη 6, Σταθμός Λαρίσης
Τηλ. 2108822322 / Είσοδος: 3 ευρώ

Οι Μanouchedrome Trio παρουσιάζουν το νέο μουσικό project τους με στόχο την ανάδειξη του παριζιάνικου μουσικού ιδιώματος του γαλλικού musette. Ακολουθώντας την επιρροή του Django Reinhardt και της manouche μουσικής εμπλουτίζουν το ρεπερτόριο τους με την προσθήκη του ακορντεόν και διευρύνουν τη μουσική πορεία τους με τον ήχο των γαλλικών βαλς και bolero του ’30.
Η συνεργασία με την Αλίνα Σαπρανίδου στο ακορντεόν δημιουργεί ένα πρωτότυπο μουσικό ταξίδι στη Γαλλία του Μεσοπολέμου και σας καλεί να το ανακαλύψετε.

Δημήτρης Ψαλλίδας: leader guitarist, συνθέτης, Έλενα Μαλάμου: rhythm guitarist, Δημήτρης Παρτσακλός: double bass με special guest την Αλίνα Σαπρανίδου: accordion.

Το «ΜΙκρό Παρίσι των Αθηνών» θα διεξαχθεί  από την πλατεία Ομονοίας μέχρι τους σταθμούς Λαρίσης και Πελοποννήσου, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Παύλο και την πλατεία ΒικτωρίαςΤο «ΜΙκρό Παρίσι των Αθηνών» θα διεξαχθεί από την πλατεία Ομονοίας μέχρι τους σταθμούς Λαρίσης και Πελοποννήσου, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Παύλο και την πλατεία Βικτωρίας

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ΕΔΩ.

Γιορτή θεσμός για την Αθήνα Γιορτή θεσμός για την Αθήνα

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής. Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ έχει την υποστήριξη της γαλλικής πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα.

φωτογραφίες: facebook.com/pg/Petit-Paris-d-Athènes-το-μικρό-Παρίσι-των-Αθηνών / petitparis

 



Spread the love