Spread the love


Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο πλαίσιο του οικονομικού διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων με τον Πίτερ Κάζιμιρ, υπουργό Οικονομικών της Σλοβακίας, η οποία ανέλαβε την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τρέχον εξάμηνο, αποκάλυψε ότι σύμφωνα με νέους υπολογισμούς η απώλεια των κρατικών εσόδων για τα κράτη μέλη της Ε.Ε., λόγω των πρακτικών της φορολογικής απάτης, αγγίζει το ένα τρισ. ευρώ το χρόνο.

Ο κ. Παπαδημούλης ρώτησε τον κ. Κάζιμιρ, εάν η Σλοβακική Προεδρία θα συνεργαστεί με το το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να περιοριστεί η φορολογική απάτη. Η απάντηση του κ. Κάζιμιρ ήταν μεταξύ άλλων: «(…) Δεν μπορεί να πετύχει κανείς την εθελοντική δήλωση των φορολογούμενων, αυτό είναι φυσιολογικό, διότι πάντα υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι έχουν κάποια συμφέροντα που, ας πούμε, δεν είναι και τόσο νόμιμα, που προηγούνται».

Βέβαια, ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας δεσμεύθηκε ότι «το Συμβούλιο προσπαθεί να πετύχει θετική συνεργασία με όλα τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής…».



Spread the love