Spread the love


Penny floor λέγεται μια νέα τάση στην εσωτερική διακόσμηση η οποία πέρα από πολύ εντυπωσιακή θέλει μεράκι και μπορεί να γίνει από τον καθένα μας, με προσοχή όμως.

Τι είναι το penny floor: Απλά μια επίστρωση κάθε επιφάνειας με κέρματα του ενός σεντ. Μιλάμε για πατώματα, πάγκους κουζίνας, τραπέζια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Πρώτη ύλη είναι φυσικά τα κέρματα του ενός σεντ, τα οποία αρκετοί από εμάς μαζεύουν σε κάποιο βαζάκι και τελικά δεν τα χρησιμοποιούμε ποτέ.

Στην πράξη το penny floor είναι απλό, σε ένα ίσιο πάτωμα κολλάμε τα νομίσματα το ένα δίπλα στο άλλο (θέλει κόπο και επιμέλεια) χωρίς κενά. Εφόσον τα νομίσματα είναι όλα τα ίδια, η διάταξη τους γίνεται εύκολα. Στη συνέχεια στοκάρουμε από πάνω με ειδικό κονίαμα ώστε να γεμίσουν τα κενά. Τέλος, αφού στεγνώσει ο στόκος απλώνουμε υγρή ακρυλική ρητίνη σε όλη την επιφάνεια και αφήνουμε να πήξει.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια γυαλιστερή επιφάνεια με τα νομίσματα στο βάθος να δίνουν την χάλκινη λάμψη τους γεμίζοντας το χώρο. Μάλιστα η ίδια τεχνική μπορεί να γίνει σε κάθε επιφάνεια, και είδαμε δείγματα από δίσκους σερβιρίσματος, μέχρι τραπέζια και πάγκους και σκαλοπάτια.

Όσο για το κόστος δεν είναι μεγάλο μιας και τα υλικά (κόλλα και κονίαμα) είναι φθηνά, ενώ για τα κέρματα είδαμε εκτιμήσεις για γύρω στα 200-300 ευρώ (αξία) για κάλυψη μιας μεσαίας κουζίνας.

Αν μάλιστα κάποιος έχει μεράκι μπορεί να κάνει και σχέδια στο πάτωμα χρησιμοποιώντας κέρματα με διαφορετική απόχρωση.Δείτε τα βίντεο, και πειραματιστείτε σε μια μικρή επιφάνεια, και αν το αποτέλεσμα σας αρέσει δοκιμάστε το.

 

 



Spread the love