Spread the love


Σταύρος Θεοδωράκης : Υπέρ της χρήσης κάνναβης για ιατρικούς λόγους

Tην άποψή του για τη νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς εξέφρασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

O Σταύρος Θεοδωράκης τονίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει να το τολμήσει επιτρέποντας την ιατρική χρήση της κάνναβης ενώ για να ενισχύσει το επιχείρημά του δίνει το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών χωρών που έχουν προχωρήσει στην νομιμοποίησή της με απώτερο στόχο την ιατρική ανακούφιση των ασθενών.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Πρέπει να επιτρέψουμε την ιατρική χρήση της κάνναβης. Πρέπει να τολμήσουμε.

Συμβαίνει ήδη σε 14 χώρες της Ευρώπης και σε 29 πολιτείες της Αμερικής. Από τον Ιανουάριο συμβαίνει και στην «συντηρητική» Γερμανία όπου οι ασθενείς μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία εκχύλισμα κάνναβης ή αποξηραμένα άνθη του φυτού. Η απόφαση ήρθε μετά από πολλά χρόνια δημόσιου διαλόγου, αντιπαραθέσεων, συγκρούσεων αλλά και επιστημονικών πορισμάτων.

Εδώ, στην «προοδευτική» Ελλάδα, ακόμη συζητάμε χαμηλόφωνα. Ας σκεφθούμε όμως τους χιλιάδες ασθενείς που αναζητούν απεγνωσμένα καλύτερες συνθήκες ζωής, ανθρώπους που έχουν εξαντλήσει όλες τις θεραπείες, ανθρώπους που θέλουν να πονάνε λιγότερο. Μην τους αναγκάζουμε να καταφεύγουν στο παράνομο εμπόριο. Ας τους προσφέρουμε αξιοπρέπεια. Μιλώ για καρκινοπαθείς, επιληπτικούς, ανορεξικούς, ασθενείς με γλαύκωμα, ΗΙV/AIDS, αυτοάνοσα νοσήματα… Είναι μεγάλος ο κατάλογος αλλά αυτή είναι μια συζήτηση για επιστήμονες και όχι για πολιτικούς ή δημοσιογράφους. Εμείς πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα στους γιατρούς να αποφασίζουν. Όταν θεωρούν ότι άλλα φάρμακα δεν μπορούν να βοηθήσουν, τότε να μπορούν να συνταγογραφούν ινδική κάνναβη, την οποία ο ασθενής θα προμηθεύεται από τα φαρμακεία με κάλυψη του κόστους από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ας το κάνουμε. Ας νικήσουμε το φόβο και την άγνοια. Χωρίς κόμπλεξ, χωρίς μισόλογα αλλά και χωρίς κραυγές».

Δείτε τον Σταύρο Θοδωράκη στο facebook, το twitter και στο instagram

Δείτε το twitter του “Ποταμιού”

Πρέπει να επιτρέψουμε την ιατρική χρήση της κάνναβης. Πρέπει να τολμήσουμε.Συμβαίνει ήδη σε 14 χώρες της Ευρώπης και σε…

Δημοσιεύτηκε από Σταύρος Θεοδωράκης στις Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

 

 

 



Spread the love