Spread the love


Πλατεία Θεάτρου, ώρα 12 το μεσημέρι. Ένα ανήλικο αγόρι πλησιάζει έναν μελαμψό άνδρα. Λένε λίγα λόγια και ανταλλάσσουν χρήματα και ναρκωτικά. Λίγη ώρα αργότερα, ο νεαρός ταξιδεύει στις παραισθήσεις που του προκαλεί η ηρωίνη.

 

Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας δείχνει να είναι ανεξέλεγκτη και συγκεκριμένα στην πλατεία Θεάτρου, με το πάρε–δώσε της ηρωίνης να μην έχει σταματημό.

Το iefimerida κατέγραψε εικόνες-σοκ. Το εμπόριο ναρκωτικών εξελίσσεται ακόμα και τις μεσημεριανές ώρες στο κέντρο της Αθήνας. Οι έμποροι ναρκωτικών επιδίδονται σε ένα «αλισβερίσι» θανάτου με θύματα ακόμα και ανήλικους.

Εξαρτημένοι νεαροί που στην αγωνία τους να εξασφαλίσουν τη δόση τους προβαίνουν σε μικροκλοπές. Το φαινόμενο έχει πάρει τέτοια έκταση, που οι αρχές δείχνουν ανήμπορες να αντιδράσουν.

Την ίδια στιγμή, στο κέντρο της Αθήνας τουρίστες γίνονται θεατές αυτής της εικόνες. Οι παρακάτω εικόνες δείχνουν πως το ιστορικό κέντρο έχει εξελιχθεί σε «γκέτο ναρκωτικών» . Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν στο iefimerida, αγανακτισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί.

«Φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Μέρα μεσημέρι, περπατάς στο δρόμο και στα πεζοδρόμια υπάρχουν χρήστες. Όπου και να κοιτάξεις. Η κοινωνία αδιαφορεί. Μας κλέβουν για να αγοράσουν τη δόση τους. Τι να κάνουμε; Να παρατήσουμε τα σπίτια μας; Και που θα πάμε;».



Spread the love