Spread the love


750 μαθητές περίμεναν καιρό να κάνουν μάθημα στο νέο ελληνικό σχολείο στο Μόναχο. Κι όμως, παραλίγο να μη χτιστεί ποτέ…

Σχέδιο για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του Μονάχου προς την ελληνική κυβέρνηση επεξεργάστηκαν ο αντιδήμαρχος της πόλης J. Schmid και ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτέλους το χτίσιμο του ελληνικού σχολείου. Πρόκειται για ένα νέο κτήριο που θα στεγάσει είτε το Δημοτικό και Γυμνάσιο του Μονάχου, είτε το Γυμνάσιο και Λύκειο, και θα φιλοξενεί περίπου 750 μαθητές.
Το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για «τρωθείσα, από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, εμπιστοσύνη», που οδήγησε στην απόφαση περί επιστροφής του οικοπέδου στη βαυαρική πλευρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχικός σχεδιασμός περιελάμβανε παράδοση του σκελετού του σχολικού κτηρίου στα τέλη Ιουνίου και ολοκλήρωσή του στα τέλη Ιουλίου, ώστε τη νέα σχολική χρονιά. Όμως, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να «χαθεί» για φέτος. Ύστερα από τις παρεμβάσεις του Θ. Πελεγρίνη, ο αντιδήμαρχος του Μονάχου πρότεινε:
– Να υποβληθεί από τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε., έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου φάκελος, η απρόσκοπτη και σταθερή χρηματοδότηση του έργου και το σχέδιο της προόδου των εργασιών έως την ολοκλήρωση του κτηρίου.
– Να έρθει σε επαφή η ελληνική πλευρά με τις παρατάξεις του δήμου, προκειμένου να τις πείσει ότι χωρίς χρονοτριβές και με αταλάντευτη βούληση θα προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται.
Η ελληνική πλευρά διαβεβαίωσε ότι θα κινηθεί αυστηρά στο πλαίσιο της πρότασης και ο αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε να εισηγηθεί στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου, στις 20 Ιουλίου, την άρση της προηγούμενης απόφασης.

Μ.ΚΩ. Από την Αυγή



Spread the love