Spread the love


Στην Πορτογαλία, η νόμιμη ηλικία για την αγορά καπνού είναι τα 18 χρόνια, αλλά τίποτα δεν εμποδίζει τους γονείς από το να δώσουν στα παιδιά τους τσιγάρα. Όσο για τις αρχές, ακόμη δεν έχουν παρέμβει ώστε να τερματήσουν την παράδοση.

Στις 6 Ιανουαρίου, το χωριό Vale de Salgueiro, στην Πορτογαλία, γιόρτασε το παραδοσιακό φεστιβάλ των Θεοφανίων, γνωστό και ως “Η γιορτή των Τριών Βασιλέων”. Και ενώ οι ημέρες αυτές περιλαμβάνουν παραδόσεις όπως η κατανάλωση κέικ ή το τραγούδι, υπάρχει μια παράδοση που κάθε χρόνο προκαλεί τη δημόσια κατακραυγή, μιας και οι γονείς επιτρέπουν και μάλιστα να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους, να καπνίζουν τσιγάρα.

Οι ντόπιοι υπερασπίζονται την πρακτική, υποστηρίζοντας ότι αυτή ισχύει εδώ και αιώνες ως μέρος των εορτασμών των Θεοφανίων και του χειμερινού ηλιοστάσιου, όμως κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι ακριβώς αυτή συμβολίζει. Στην Πορτογαλία, η νόμιμη ηλικία για την αγορά καπνού είναι τα 18 χρόνια, αλλά τίποτα δεν εμποδίζει τους γονείς από το να δώσουν στα παιδιά τους τσιγάρα. Όσο για τις αρχές, ακόμη δεν έχουν παρέμβει ώστε να τερματήσουν την παράδοση.



Spread the love