Spread the love


Τα στοιχήματα για τα Όσκαρ έχουν ξεκινήσει καιρό πριν τη μεγάλη βραδιά στο Χόλιγουντ, την 90η τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου στο Dolby Theatre, στο Λος Άντζελες.

Αλλά σε αντίθεση με τα αθλητικά γεγονότα, για τα οποία είναι νόμιμα τα στοιχήματα στη Νεβάδα, στο Λας Βέγκας και σε κάποιες άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, η τοποθέτηση στοιχημάτων για τη μεγαλύτερη νύχτα του Χόλιγουντ συνιστά παραβίαση του νόμου.

«Δεν επιτρέπονται στοιχήματα σε κάτι που είναι προαποφασισμένο» αναφέρει στο Variety ο ειδικός στα στοιχήματα Benjamin Eckstein, κάτοικος του Λας Βέγκας, ο οποίος έχει αφιερώσει περισσότερα από 30 χρόνια ως αναλυτής στοιχημάτων και δημιουργός της στήλης America’s Line που δημοσιεύεται σε περισσότερες από 120 εφημερίδες στην Αμερική.

«Υπάρχει πιθανότητα κάτι να διαρρεύσει. Δεν έχει συμβεί ποτέ, αλλά γι αυτό η Επιτροπή Ελέγχου Τυχερών Παιχνιδιών της Νεβάδα (Nevada Gaming Control Board) είναι πολύ προσεκτική» τονίζει.

Ο Eckstein, ο οποίος δεν έχει εμπειρία από την κινηματογραφική βιομηχανία, συνήθως αφιερώνει το χρόνο του σε αθλητές. Αλλά εδώ και μία δεκαετία μελετά και προγνωστικά και αποδόσεις των στοιχημάτων που σχετίζονται με τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Το πρώτο του βήμα είναι η συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών για τους υποψηφίους των Όσκαρ.

«Αυτό που κάνουμε είναι να βλέπουμε τι συμβαίνει στις Χρυσές Σφαίρες, τι συμβαίνει στα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών (DGA) και στις υπόλοιπες τελετές απονομής βραβείων που προηγούνται των Όσκαρ» ανέφερε.

Στη συνέχεια ψάχνει ποιος νίκησε και ποιος έχασε και προσαρμόζει ανάλογα τις αποδόσεις. Είναι κάτι ανάλογο με τον κόσμο του αθλητισμού.

Παρ’ ότι τα στοιχήματα για τα Όσκαρ είναι παράνομα, υπάρχουν πολλά websites που δημοσιεύουν προγνωστικά. Επίσης αυτό δεν εμποδίζει τους Αμερικανούς από το να βρίσκουν τρόπους να ποντάρουν χρήματα για το ποιος θα φύγει με χρυσό αγαλματίδιο από τη βραδιά απονομής των Όσκαρ.

Υπάρχουν πολλά offshore πρακτορεία στοιχημάτων, στα οποία έχει πρόσβαση ο καθένας μέσω διαδικτύου και με πιστωτική κάρτα μπορεί να στοιχηματίσει, όπως site του Eckstein που έχουν έδρα τη Λετονία.

Ο Casey Otto επαγγελματίας στον τομέα των επικοινωνιών ανέφερε στο Variety ότι στοιχηματίζει online για τα Όσκαρ εδώ και αρκετά χρόνια.

«Είναι διασκεδαστικό» σημείωσε. «Το κάνω για χόμπι. Άλλοτε είμαι κερδισμένος, άλλοτε χαμένος, αλλά δεν με πειράζει να πληρώνω για ένα χόμπι που μου αρέσει» είπε.

Δεν ανησυχεί για το ζήτημα της νομιμότητας καθώς δεν στοιχηματίζει χιλιάδες δολάρια και το site στο οποίο δίνει τα στοιχήματα έχει έδρα το νησί Αντίγκουα, όπου το στοίχημα είναι νόμιμο.

Πέρσι ο Casey Otto στοιχημάτισε 200 δολάρια στην ταινία «Moonlight» και όχι στο φαβορί «La La Land». Φέτος, όπως είπε, θα στοιχηματίσει στον Ντάνιελ Ντέι Λούις για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου (αν και τα προγνωστικά δείχνουν τον Γκάρι Όλντμαν ως φαβορί).

«Είναι τόσο καλός και τόσο αγαπητός σε όλους στη βιομηχανία και η απόδοση είναι πολύ καλή. Την τελευταία φορά που κοίταξα ήταν 20 προς 1» ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Spread the love