Spread the love


Και τον ξέρετε όλοι…

Η σωματική δύναμη ήταν ανέκαθεν κάτι το θαυμαστό. Έχουν γραφτεί πολλά από την αρχαιότητα ακόμα για άντρες που την είχαν, σε συνδυασμό πάντα με το θάρρος και την ανδρεία. Αυτός λοιπόν ο τύπος δεν ξέρουμε αν έχει τα τελευταία, αλλά σίγουρα έχει την δύναμη. Για την ακρίβεια του περισσεύει…

Το παρατσούκλι του είναι «Thor». Είναι από την Ισλανδία και το πραγματικό του όνομα είναι  Hafþór Júlíus Björnsson. Πρόσφατα κέρδισε τον τίτλο του πιο δυνατού άντρα για το 2018 και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Το όνομα μπορεί να μην σας λέει τίποτα, αλλά όλοι τον ξέρετε. Με ένα διαφορετικό παρατσούκλι. Ο 29χρονος Ισλανδός λοιπόν, κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση με τον ρόλο του στην σειρά «Game of Thrones», ως «Το βουνό».

Ο διαγωνισμός έγινε φέτος στην πρωτεύουσα των Φιλιππινών, Μανίλα, όπου ο πρώην παίκτης του μπάσκετ από την Ισλανδία, κέρδισε επιτέλους τον τίτλο στην 7η συνεχόμενη συμμετοχή του στην διοργάνωση. Προκρίθηκε άνετα στα προκριματικά και έφτασε μέχρι τους τελικούς όπου και επικράτησε.

Ο Björnsson συγκέντρωσε 51.5 πόντους, ενώ ο δεύτερος Πολωνός Mateusz Kieliszkowski, μόλις 45. Τρίτος κατετάγη ο Brian Shaw από τις ΗΠΑ. Το «Βουνό» γιόρτασε την νίκη του με ένα ποστάρισμα στο Instagram που έλεγε «Ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο  του 2018. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους , την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τους fan μου, για την υποστήριξη που έδωσαν σε όλη την διαδρομή». Συνέχισε με προσωπικές ευχαριστίες, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στους ανταγωνιστές του.

Ο Βρετανός Eddie Hall που κέρδισε τον τίτλο το 2017, δεν συμμετείχε φέτος στον διαγωνισμό. Οι φήμες λένε ότι θα αποσυρθεί, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Πάντως δεν παρέλειψε να συγχαρεί κι αυτός τον «Thor».

Η διαδικασία ήταν δύσκολη και, μεταξύ άλλων, συμπεριλάμβανε και έλξη ενός λεωφορείου! Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ήταν διώροφο ή όχι…

? . . . ? @andrimarinn

A post shared by Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson) on

 



Spread the love