Spread the love


Δείτε τα βίντεο

Νεαροί στο Παρίσι αποφάσισαν να φέρουν στην πραγματική ζωή την ταινία τρόμου The Purge του 2013. Σύμφωνα με την ταινία, μία φορά το χρόνο, όλα τα εγκλήματα είναι νόμιμα.

Οι νεαροί οργανώθηκαν μέσα από social media με καλέσματα “δράσης” με αποτέλεσμα δεκάδες κουκουλοφόροι να βρεθούν στους δρόμους και με αφορμή το Halloween να μη δίνουν “στόχο” στις αρχές.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στα προάστια του Παρισίου με τους κουκουλοφόρους να επιτίθενται σε αστυνομικούς, να προκαλούν φθορές σε αυτοκίνητα και σπίτια, ακόμα και σε διερχόμενα τραμ, και να ληστεύουν καταστήματα.

Η αστυνομία επενέβη με χημικά και προσήγαγε 100 τουλάχιστον άτομα, ενώ 15.000 αστυνομικοί ήταν επί ποδός. Το “Halloween πρέπει να παραμείνει γιορτή” δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών της χώρας, Christophe Castaner. Σημειώνεται πως το “κάλεσμα” ξεκίνησε από facebook event που έφτιαξε ένας 19χρονος ο οποίος συνελήφθη. Ο ίδιος δήλωσε πως το έκανε “για πλάκα” και πως δεν περίμενε πως θα είχε τέτοια ανταπόκριση.

Πέρυσι πάντως είχαν σημειωθεί ακόμη πιο εκτενή επεισόδια. Τα επεισόδια στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του Παρισιού συνηθίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Βίντεο από τα φετινά επεισόδια μπορείτε να δείτε παρακάτω:



Spread the love