Spread the love


Μέσα από μια σειρά παράτολμες περιπέτειες σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο εγκληματικό υπόκοσμο, ο Χαν Σόλο γίνεται φίλος με τον πελώριο μελλοντικό του συν-πιλότο, τον Τσουμπάκα και συναντά τον περιβόητο τζογαδόρο Λάντο Καρλίσιαν, σε ένα ταξίδι που θα καθορίσει την πορεία ενός από τους πιο αναπάντεχους ήρωες του σύμπαντος που λέγεται «Star Wars» .

Στο δεύτερο spin-off για το σύμπαν του Πόλεμου τον Άστρων, μετά το επιτυχημένο εμπορικά «Rogue One», επιβιβαζόμαστε στο Millenium Falcon με τον καλύτερο πιλότο του διαστήματος στα πρώτα του βήματα, πολύ πριν από τα γεγονότα του «Star Wars: Μια Νέα Ελπίδα» (1977) .

Το πρώιμο παρελθόν του Χαν Σόλο, πριν ακόμα συναντήσει τον Luke Skywalker, τον Obi-Wan Kenobi ή τη Leia Organa, όταν δηλαδή πρωτογνωρίζει το απόλυτο, τριχωτό, έτερο ήμισυ του, τον Τσουμπάκα, ζωντανεύει μέσα από την πένα του θρυλικού Λόρενς Κάσνταν, («Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται», «Η Μεγάλη Ανατριχίλα») -που συνέγραψε το σενάριο με τον γιο του και φανατικό του saga Τζόναθαν – και σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Ρον Χάουρνατ  («Ένας Υπέροχος Άνθρωπος», « Απόλλων 13», « Κώδικας Da Vinci»).

Θα μάθουμε λοιπόν τα πρώτα βήματα του Σόλο στην πατρίδα του την Κορέλια, μια βιομηχανική εκδοχή της Βενετίας, όπου ως έξυπνος μικροαπατεώνας, κι απόλυτα ερωτευμένος με την Κίρα ξεκινάει την περιπλάνησή του, πώς γνωρίζεται με τον Τσουμπάκα, αλλά και τον λαθρέμπορο Μπέκετ, πως απέκτησε το Falcon του παίζοντας χαρτιά, με τον Καρλίσιαν, τις πρώτες μάχες που έδωσε και τα πρώτα μαθήματα που πήρε.

Ο Ρον Χάουαρντ αξιοποιεί στο έπακρο την ψηφιακή τεχνολογία, δημιουργώντας μια υπερπαραγωγή αντάξια του « Star wars» με εντυπωσιακές σκηνές δράσης, που ενισχύονται από το γνωστό μουσικό θέμα που όλοι πια μπορούμε να σιγομουρμουρίσουμε, αφηγούμενος με σωστό ρυθμό, προσαρμοσμένο ως τις απαιτήσεις του σημερινού κοινού, την νεανική περίοδο του Σόλο. Βέβαια μερικές φορές οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν, αλλά ο χρόνος δεν είχε ποτέ τόσο σημασία στο «Πόλεμο των άστρων».

Οι ανατροπές κι εκπλήξεις δίνουν και παίρνουν, ενώ κατά διαστήματα ακούγονται οι βαθυστόχαστες ατάκες που όλοι περιμένουμε πώς και πώς. Η διαφορά από την παραδοσιακή συνταγή είναι πως εδώ οι Κάσλαρ ακολουθούν το τελευταίο trend των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, διανθίζοντας τους διαλόγους με αστειάκια, που θυμίζουν περισσότερο ταινίες της Μarvel, προκειμένου μάλλον να απευθυνθούν σε ένα πιο νεανικό κοινό, που ίσως δεν έχει μυηθεί στην κουλτούρα του Star Wars .

Ο Άλντεν Έρενραϊκ («Χαίρε, Καίσαρ!») αναλαμβάνει τον δύσκολο ρόλο να ενσαρκώσει τον Χανς Σόλο και μέσα από μια ερμηνεία που σε σημεία εμπνέεται αλλά δεν μιμείται τον προκάτοχό του Χάρισον Φορντ – ο καλός αυτός ηθοποιός άλλωστε διαθέτει το δικό του προσωπικό στυλ – στρώνει τον δρόμο για μια μεγάλη καριέρα . Ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Γουντι Χάρελσον («Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι») υποδύεται με λεπτομέρεια κι ειλικρίνεια τον ανορθόδοξο μέντορα του Χαν – είναι εξαιρετικός δε στην τελευταία του σκηνή -, ο Πολ Μπέτανι δίνει μια άλλη διάσταση στην εγκληματική φυσιογνωμία του κακού Ντράιντεν, ενώ η Εμίλια Κλαρκ με την βρετανική της αύρα ενσαρκώνει τη γυναίκα που σημάδεψε τον Σόλο πριν από την πριγκίπισσα Λέα.

Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ
Παίζουν: Άλντεν Ερενραϊκ, Γιούνας Σουοτάμο, Γούντι Χάρελσον, Εμίλια Κλαρκ, Ντόναλντ Γκλόβερ, Τάντι Νιούτον

Δείτε το trailer εδώ:



Spread the love