Spread the love


Ο Μάιος είναι πάντα μια ευχάριστη συγκυρία για διακοπές, ο ιδανικός μήνας καθώς δεν έχουν έρθει οι καύσωνες και η θερμοκρασία είναι ιδανική για εξερευνήσεις και βουτιές. Η εφημερίδα Telegraph διάλεξε 15 παραλίες, ιδανικές για τον Μάιο. Ανάμεσα τους βρίσκονται 3 ελληνικές παραλίες.

Δείτε τη λίστα:

1.Βοϊδοκοιλιά

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς είναι ίσως η διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας και μια από τις ωραιότερες σε όλη την Ελλάδα! Το όνομα της παραλίας προέρχεται από το Βουφράς, “εκεί που ζουν τα βόδια”. Αναφέρεται ακόμα σε αρχαία επιγραφή και ως Βούβοτα – Βοϊδοκοιλιά.  Η προφανέστερη βέβαια ονομασία ίσως να προέρχεται και από τη μεγάλη καμπυλότητα που σχηματίζει ο κόλπος και το ότι μοιάζει με κοιλιά βοδιού.

Κάθε ιδιαίτερη παραλία κρύβει και μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Στην περίπτωση της Βοϊδοκοιλιάς, έχουμε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό κολπίσκο! Λευκή ψιλή άμμος απλώνεται σε μεγάλη έκταση, απ’ άκρη σ’ ακρη της παραλίας. Στα αριστερά σας, σαν κάθεστε στο αμμουδερό, βλέπετε το Παλιόκαστρο. Στα δεξιά σας, στην άλλη άκρη της παραλίας πάνω στο λόφο, βρίσκεται θολωτός τάφος που αποδίδεται (χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί) στο Θρασυμήδη, γιο του Νέστορα. Χαμηλή βλάστηση περικλείει τον κόλπο. Η αμμουδιά είναι γεμάτη όμορφα κοχύλια – αρκεί να βυθίσετε τη χούφτα σας στην άμμο!

Η παραλία είναι όσο απομακρυσμένη χρειάζεται για να παραμένει “αυθεντική”! Είναι μέσα στην προστατευόμενη ζώνη του Natura 2000. Δε θα συναντήσετε κάποια οργανωμένη δραστηριότητα. Τον Αύγουστο, βέβαια, κατακλύζεται από εκατοντάδες επισκέπτες, που έρχονται να τη θαυμάσουν και να απολαύσουν τα νερά της και την ομορφιά του τοπίου. Το ελεύθερο camping απαγορεύεται στην περιοχή, η οποία έχει σημαντική βιοποικιλότητα.

ελληνικές παραλίες

2.Πετανοί, Κεφαλονιά

Γαλαζοπράσινα νερά, ψιλό βότσαλο, καταπράσινη φύση! Οι Πετανοί είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς, πολλοί την συγκρίνουν ακόμα και με τον Μύρτο! Η ονομασία τους προέρχεται από την ομηρική λέξη  «επηετανοί», που σημαίνει περιοχή με άφθονα νερά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι Πετανοί βρίσκονται κοντά στο Ληξούρι, στη δυτική πλευρά της χερσονήσου της Παλικής και για να έρθετε ως εδώ θα ακολουθήσετε το δρόμο προς την Ανωγή, την «πάνω μεριά» της χερσονήσου. Ξαφνικά ο δρόμος κατηφορίζει και βρίσκεστε να οδηγείτε ανάμεσα σε απόκρημνα βράχια. Ώσπου, το τοπίο ανοίγει και αντικρίζετε την παραλία των Πετανών από ψηλά, ένα στιγμιότυπο που αξίζει να σταματήσετε και να φωτογραφίσετε! Από το σημείο αυτό θα θαυμάσετε όλους τους χρωματισμούς της θάλασσας: από ανοιχτό κυανό και τυρκουάζ, ως το βαθύ μπλε…

Δυο γκρεμοί δεξιά και αριστερά των Πετανών στέκουν σαν τείχη που τους οριοθετούν από το υπόλοιπο. Το ακρωτήριο στα δεξιά λέγεται «της κυρά Άννας», που σύμφωνα με το θρύλο πνίγηκε εδώ για να σώσει το παιδί της από τη μανιασμένη θάλασσα…

Οι Πετανοί έχουν μήκος σχεδόν ένα χιλιόμετρο. Η περιοχή έχει πληθώρα γλυκών νερών, ενώ λέγεται πως πηγές αναβλύζουν ακόμα και μέσα στη θάλασσα, διατηρώντας τα νερά δροσερά ακόμα και τις θερμότερες καλοκαιρινές μέρες… Η παραλία είναι οργανωμένη, θα βρείτε ταβέρνες και καφετέριες, ενώ, αν έχετε τη δυνατότητα, μη φύγετε από τους Πετανούς χωρίς να απολαύσετε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα!

ελληνικές παραλίες

3.Βάλτος, Πάργα

Μεγάλη αμμώδης παραλία δίπλα από τον οικισμό της Πάργας σε πολύ όμορφη τοποθεσία.
Η παραλία του Βάλτου Πάργας με θέα την πίσω πλευρά του Κάστρου της, την Μονή Βλαχέρνας, το Κάστρο της Ανθούσας και φυσικά το πανέμορφο Ιόνιο αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές των επισκεπτών.
Τα πεντακάθαρα νερά, η οργανωμένη παραλία καθώς και η δυνατότητα θαλασσίων σπορ εγγυώνται για ένα απολαυστικό και διασκεδαστικό θαλάσσιο μπάνιο.
Η πρόσβαση είναι εύκολη με δικό σας μεταφορικό μέσον, με λεωφορείο, με σκάφος αλλά και με τα πόδια από την πόλη της Πάργας.

ελληνικές παραλίες

4.Mandarin Oriental, Μπόντρουμ

ελληνικές παραλίες

5.Ksamil, Άγιοι Σαράντα

ελληνικές παραλίες

6.Velika Plaza, Ulcinj Μαυροβούνιο

ελληνικές παραλίες

7.Παραλία Λάρα, Πάφος

ελληνικές παραλίες

8.Verige Bay, Κροατία

ελληνικές παραλίες

9.Posto Vecchio, Ιταλία

ελληνικές παραλίες

10.Cervo, Λιγουρία

ελληνικές παραλίες

 

11.Playa de las Teresitas, Τενερίφη

ελληνικές παραλίες

12.Playa de la Aldea, Γκραν Κανάρια

ελληνικές παραλίες

13.Puerto de San Miguel, Ίμπιζα

ελληνικές παραλίες

14.Cala de Boquer, Μαγιόρκα

ελληνικές παραλίες

15.Calanque d’en Vau, Γαλλία

ελληνικές παραλίες

 Spread the love