Spread the love


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τo twitter αποφάσισε τη μόνιμη διαγραφή του λογαριασμού που άνηκε στον ελληνικής καταγωγής Milo Yiannopoulos (Μίλων Γιαννόπουλος).

Πρόκειται για 32χρονο που είχε γίνει διαβόητος στα social media με αμφιλεγόμενα και εμπρηστικά μηνύματα που κατά καιρούς έχουν στοχεύσει από ηγέτες και παρατάξεις μέχρι καλλιτέχνες, αλλά την ίδια ώρα θεωρείται ως ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.
maxresdefault
1034581_4186
8961804730_2ae6847caa_k.0
Screen-Shot-2016-03-24-at-12.12.23-PM
578fe89ec4d21f2e0b257ac8_1280x720_F_v1
Ο Yiannopoulos είναι συντάκτης τεχνολογικών θεμάτων στο Breitbart.com, αλλά διάσημος με το ψευδώνυμο @Nero, το οποίο χρησιμοποιούσε για την προβοκατόρικη επικοινωνία με τους 338.000 ακολούθους του, πριν του απαγορευτεί η πρόσβαση.
1034580_ju
MG_9785
Αυτή τη φορά παρότρυνε τους χρήστες να παρενοχλούν την ηθοποιό Leslie Jones ανεβάζοντας ρατσιστικά σχόλια για την καταγωγή και το χρώμα της.

Αν και ο Yiannopoulos έχει αποπεμφθεί από το twitter αρκετές φορές στο παρελθόν, λόγω παραβίασης των όρων της υπηρεσίας, μετά από λίγο διάστημα ανακτούσε το λογαριασμό του.

Όμως τα πράγματα πήραν μη αναστρέψιμη τροπή μετά από την παρενόχληση στην ηθοποιό Leslie Jones,πρωταγωνίστρια του νέου φιλμ Ghostbusters.

Ο 32χρονος υποστήριξε σε άρθρο του στο Breitbart.com πως η αναστολή του ήταν «δειλή» απόφαση και αποδεικνύει ότι το Twitter είναι αφιλόξενη ζώνη για τους συντηρητικούς.

«Όπως όλες οι πράξεις της οπισθοδρομικής αριστεράς, αυτό θα στραφεί εναντίον τους και θα με κάνει ακόμη πιο δημοφιλή» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό είναι το τέλος για το twitter. Όποιοι νοιάζονται για την ελευθερία του λόγου έχουν μόλις λάβει ένα σαφές μήνυμα: δεν είστε ευπρόσδεκτοι στο twitter «.

Τη Δευτέρα, η Jones είχε προχωρήσει σε δημοσιοποίηση των υβριστικών σχολίων που είχε λάβει στην πλατφόρμα, με ένα μεγάλο μέρος τους να στρέφονται εναντίον της επειδή είναι μαύρη και είναι γυναίκα.

Μετά έκανε δημόσιες εκκλήσεις στο τwitter για να παρέμβει και ο διευθύνων σύμβουλος της, Jack Dorsey, της ζήτησε να έρθει σε επαφή αργά το βράδυ της Δευτέρας. Ωστόσο, αργότερα φάνηκε να εγκαταλείπει την πλατφόρμα δηλώνοντας πολύ στεναχωρημένη.

Ο Μilos ο οποίος είχε γράψει μια καυστική κριτική για το Ghostbusters, ήταν απορριπτικός «Εάν κατά την πρώτη σας φορά δεν τα καταφέρετε (επειδή η δουλειά σας είναι χάλια), παίξτε το θύμα», ο ίδιος έγραψε.

«Ο καθένας παίρνει λαμβάνει μηνύματα μίσους στο ταχυδρομείο του» πρόσθεσε στην υπεράσπισή του.

Screen-Shot-2016-07-20-at-15.44.12
05MILO021816la-et-ct-milo-yiannopoulos-ghostbusters-twitter-20160710-snap
Πριν του απαγορευτεί η είσοδος είχε μεταξύ άλλων πει πως δεν μετανιώνει για όσα έγραψε για την ηθοποιό και τόνισε πως αυτές που θα έπρεπε να λυπούνται είναι οι φεμινίστριες που έχουν κάνει δυνατές γυναίκες να το παίζουν θύματα απέναντι σε όποιον διαφωνεί μαζί τους.

Ένας εκπρόσωπος του twitter είπε σε μια δήλωση ότι «η οριστική αναστολή» ήταν ένα από μια σειρά από βήματα που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση των μαζικών προσβολών που είχε αρχίσει να συγκεντρώνει ο λογαριασμός της Jones.

«Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις στο Twitter. Αλλά κανείς δεν αξίζει στοχευμένες κακοποιήσεις και υπάρχουν κανόνες που απαγορεύουν την υποκίνηση ή συμμετοχή σε κακοποίηση ή παρενόχληση των άλλων. » αναφέρεται.

Από το lifo.gr


Spread the love